Everdure / 17.11.2023

Gratare Everdure by Heston Blumenthal

Un gratar de calitate este un accesoriu esențial al fiecărei gospodării. Fie că sărbătorim o ocazie specială, cu prieteni sau în familie, fie ca doar dorim să servim o masă preparată de noi în weekend, grătarul de pe terasă ne poate veni în ajutor tot anul. Cu acest gând am adăugat la portofoliul magazinului nostru o gamă deosebită de grătare, create în Australia de firma Everdure, un brand australian de încredere din 1935, în colaborare cu Heston Blumenthal, bucătar renumit pe plan mondial.

“Există ceva minunat în a găti împreună cu prietenii în jurul unui grătar. Mirosul, sunetul, aroma alimentelor care umple aerul adaugă la întreaga plăcere.”, spune Heston Blumenthal, și nu putem să nu fim de acord cu el.

Everdure a conceput o gamă inovatoare de grătare ca nimeni altul, cu scopul de a revoluționa experiența de grătar. Gama de produse Everdure include grătare cu cărbune și gaz, bucătărie mobilă de pregătire și accesorii. Toate produsele sunt proiectate în Australia, cu inovația în centrul fiecărui design. Grătarele Everdure au câștigat  numeroase premii internaționale de design încă de la început.

Gratar pe carbuni Everdure Fusion

Gratar pe carbuni Everdure Fusion

 

GRĂTARE PE CĂRBUNI

“Evoluția omului se datorează în mare măsură evoluției focului și energiei. Gătitul la foc a fost cândva parte din viața de zi cu zi, în multe părți ale lumii, este încă.” (Heston Blumenthal)

Everdure oferă mai multe modele de grătare pe cărbuni pentru pasionații gătitului în aer liber. Aceste grătare pe cărbuni sunt combinații inedite și foarte reușite între design și funcție. Designul cu inspirație minimalistă daneză este un amestec elegant de contemporan și retro. De la picioarele elegante, conice, la mânerele cromate, netede și elegante, de la rotisorul subtil intergrat, la cablul de alimentare retractabil totul este echilibrul perfect între funcție și formă.

La crearea acestei game de grătare un alt aspect important a fost ușurința utilizării și îngrijirii. Datorită sistemului inovator de igniție rapidă, nu veți mai avea nevoie nici de mult timp, nici de chimicale pentru a da drumul focului. Sistemul Fast Flame Ignition vă pregătește cărbunele pentru gătit în doar 10 minute cu apăsarea unui buton. Tava de cărbune și foarul din porțelan emailat sunt ușor de curățat după utilizare.

Dacă sunteți pasionați de gătitul pe cărbuni, dacă vă încântă să simțiți mirosul unic al cărbunelor combinat cu mirosul apetisant al mâncărurilor, alegeți grătarul favorit din gama de grătare pe cărbuni Everdure: Fusion, HUB, grătarele tip kamado 4K și K1.

Grătar pe gaz Everdure Force

Grătar pe gaz Everdure Force

GRĂTARE PE GAZ

Pentru mulți oameni, grătarele pe gaz sunt cele mai potrivite pentru gătit în aer liber. Ușoare de utilizat și convenabile, acestea sunt punctul focal pentru întruniri în familie sau cu prietenii în întreaga lume. Dacă vă interesează confortul gătirii pe gaz, vă va plăcea Force și Furnace, care mută puterea aparatelor de bucătărie în exterior. Elegante, dar compacte, designul lor inovator oferă o încălzire rapidă, opțiuni de culori vibrante cu acoperire UV care nu se decolorează și aluminiu rezistent la rugină, conceput pentru a rezista testului timpului. Grătarele Force și Furnace sunt gata pentru gătit în doar 5 minute! Plăcile plate din fontă cu care sunt prevăzute sunt acoperite cu email și sunt interschimbabile.

METODE DE GĂTIRE

Cu grătarele Everdure mâncărurile pot fi pregătite cu ajutorul a mai multe metode, și Heston Blumenthal vă învață tot ce aveți nevoie să știți. Găsiți mai multe tutoriale și rețete video pe canalele oficiale Everdure, cu ajutorul cărora vă puteți perfecționa aptitudinile de gătire în aer liber și puteți deveni bucătarul expert al familiei.

Iată metodele pe care le puteți folosi când gătiți cu grătare pe gaz Everdure:

  • Gătitul pe grătar (grilling) este metoda de gătit în care alimentele sunt expuse la căldură radiantă directă dedesubt. De obicei se folosește căldură mare și alimentele sunt răsturnate în timp ce sunt gătite la grătar până sunt gătite
  • Prăjirea este metoda de gătit în care alimentele sunt gătite într-un mediu închis, și sunt unse în mod regulat. Căldura de convecție vine din toate direcțiile și permite gătitul uniform.
  • Prăjirea “spit roasting” este metoda de gătit care presupune suspendarea alimentelor deasupra unei surse de căldură, în timp ce alimentele se întorc încet și se gătesc. Este cunoscută drept cea mai uniformă metodă de gătit pe grătar. Se poate face într-un grătar deschis sau închis.
  • Coacerea este metoda de gătit în care alimentele sunt gătite într-un cuptor închis folosind căldură uscată. Procesul de convecție permite căldurii să înconjoare uniform alimentele și să o transfere ușor în centrul lor.
  • “Low and slow” presupune expunerea alimentelor la temperaturi scăzute, pentru perioade lungi de timp într-un mediu închis. umul din așchii de lemn adăugat în mod regulat la foc oferă un plus de aromă alimentelor.
  • Coș rotisor /Tumbler proiectat pentru grătarele pe cărbuni HUB și Fusion, alimentele se gătesc închise într-un coș rotisor în formă de cilindru care se întoarce și se răstoarnă deasupra cărbunelui aprins.
Grătar pe cărbune Everdure HUB

Grătar pe cărbune Everdure HUB

Descoperiți bucuria gătirii cu grătarele de calitate superioară Everdure by Heston Blumenthal, și răsfățați-le pe cei dragi cu bucatele delicioase pregătite în aer liber!

Înapoi la toate