Ghid de intretinere a lemnului de tec

Intrebari frecvente – Cum se intretine lemnul de tec?

Cum procedez daca apar pete de culoare inchisa (sau chiar negre) pe unele parti ale mobilierului?

Petele negre sunt de obicei cauzate de umiditate, si pot conduce la aparitia mucegaiului. Se pot remedia prin curatarea petelor cu solutie de curatarea Apple Bee Teac Cleaner. Ca solutie alternativa, petele pot fi slefuite manual si curatate. Pentru a preveni aparitia petelor, folositi Solutia Apple Bee Teak Color Restore sau Shield dupa curatare.

Tocmai am cumparat mobilier din lemn de tec. Care produse de intretinere sunt recomandate?

Aceasta depinde de culoarea preferata pentru mobilierul din lemn de tec. Daca preferati gri auriu, va recomandam Apple Bee Teak Shield. Daca preferati culoarea aurie/miere maro folositi solutia Apple Bee Teak Color Restore Antique sau Coastal pentru finisajul gri/maro.

Daca mobilierul deja are culoarea gri inchis, care produse de intretinere sunt recomandate?

Dacă doriți să redați culoarea la culoarea initiala gri auriu, folositi solutia de curatare Apple Bee Teac Cleaner pentru a curata lemnul. Dupa aceea aplicati solutia Teac Shield pentru a prezerva culoarea gri aurie. Daca preferati culoarea de tec nou, folositi intai solutia de curatare, dupa care aplicati Teac Color Restore Antique sau Coastal pentru a prezerva culoarea dorita.

Solutiile Apple Bee Cleaner, Color Restore sau Shield au efect asupra partilor din aluminiu, cupru sau impletite?

Solutiile Apple Bee pentru curatarea si intretinerea lemnului de tec nu afecteaza elementele din aluminiu, cupru sau cele din impletitura. Totusi, pentru a mentine le mentine curate, asigurati-va ca aceste materiale nu vin incontact cu solutille de curatare si intretinere Apple Bee. Daca totusi vin in contact cu acestea, va recomandam sa curatati suprafetele cu apa pana tecul este inca umed.

Trebuie sa iau precautii personale inainte de a folosi produsele de intretinere Apple Bee?

Produsele de intretinere de lemn de tec Apple Bee nu sunt periculoase. Sunt produse pe baza de apa, ecologice si 100% biodegradabile. Totusi, va recomandam sa evitati contactul cu pielea si ochii, si folositi produsele de intretinere Apple Bee in incaperi bine aerisite. Produsele de intretinere Apple Bee pot afecta iarba, plantele si unele tipuri de pavaje. Va recomandam sa acoperiti suprafata de lucru cu folie din plasic de unica folosinta.

Dupa tratare, mobilierul din tec poate fi lasat la aer liber in ploaie?

Da. Dupa aplicare, produsele se usuca pe suprafata mobilierului, si vor proteja mobilierul de soare, ploaie si zapada.

Conteaza in ce perioada a anului tratez lemnul de tec cu produsele de intrerinere?

Nu. Totusi, recomandam tratarea lemnului inainte de depozitare pentru iarna si la inceputul sezonului, inainte de a incepe folosirea lui regulata. Este important aplicarea solutiei Color Restore (Antique sau Coastal), inainte ca tecul sa devina gri, pentru ca prevenirea ia mai putin timp decat restorarea tecului gri cu ajutorul solutiei Apple Bee Teac Cleaner. Solutia Apple Bee Teac Color Restore trebuie folosit deja cand mobilierul de tec incepe sa-si piarda culoarea.

Ce este solutia Apple Bee Teak Cleaner si cand il folosesc?

Pentru a curata lemnul de tec, folositi solutia de curatare Apple Bee Teac Cleaner, care este formulat in special pentru a inlatura sporile de mucegai din interiorul lemnului de tec. Urmati instructiunile de pe flacon, si culoarea va fi restabilita. Deoarece curatarea tecului necesita timp si effort, va recomandam sa folositi solutia Teak Color Restore (Antique / Coastal) sau Shield inainte  de reaparitia semnelor decolorarii.

Cum procedez daca mobilierul din tec pare uscat si decolorat?

Chiar daca poate aparea uscat sau decolorate, tecul continue destule uleiuri naturale de tec pentru a proteja mobilierul de deteriorare. Tecul uscat este doar o problema estetica, nu si una de intretinere.  Daca preferati o suprafata complet neteda, va recomandam slefuirea manuala a mobilierului cu smirghel foarte fin. Slefuirea mecanica genereaza caldura care poate conduce la aparitia unor pete negre pe lemnul de tec. Dupa slefuirea manuala, folositi un burete uscat, pentru a inlatura toate urmele de rumegus.

Unele marci vind doua produse diferite, una pentru curatarea si una pentru stralucire. Solutia de curatare Apple Bee Teak Cleaner are acelasi efect?

Deoarece solutia de curatare Apple Bee Teak Cleaner contine ingredient pentru curatare si pentru stralucire, procesul de doi pasi poate fi redus la una, astfel puteti economisi timp si bani.

Cum interactioneaza solutia Apple Bee Teak Cleaner cu lemnul de tec tratat cu ulei sau sigilat?

Solutia Apple Bee Teak Cleaner inlatua uleiul si/sau murdaria de pe lemn, dandu-I o culoare maro deschis uniforma. Lemnul de tec poate fi tratat ulterior cu solutia Apple Bee Teak Color Restore sau Shield, in functie de preferintele dumneavoastra de culoare. Este important ca solutia  Apple Bee Teak Color Restore sa nu fie aplicata direct pe lemn de tec tratat cu ulei, pentru ca va conduce la rezultate foarte slabe.

Ce este solutia Apple Bee Teak Color Restore (Antique sau Coastal)?

Solutia Apple Bee Teak Color Restore Antique este dezvoltat in special pentru mobilierul din lemn de tec Apple Bee cu finisai Antique, iar varianta Coastal pentru mobilierul cu finisaj Coastal. Solutia Teak Color Restore este o solutie moderna de intretinere pentru lemnul de tec, usor de aplicat si cu efect de lunga durata. Tratamentul protejeaza lemnul de tec, si ajuta In mentinerea culorii naturale calde. Solutia Color Restore previne ca mobilierul sa devina negru sau gri, si efectul dureaza pe parcursul sezonului intreg. In plus, protejeaza mobilierul de razele solare. In comparatie cu alt produs de intretinere a lemnului de tec, nu aveti nevoie de a repeta tratamentul de patru ori pe an.

Cat dureaza efectul solutiei Apple Bee Teak Color Restore (Antique si Coastal) ?

Efectul solutiei Apple Bee Color Restore dureaza de obicei pe durata intregului sezon, fara ca mobilierul sa devina negru sau gri. Durata efectului depinde de mai multi factori, ca si expunerea la soare, umiditate, ploaie, varsta tecului si cativa alti factori.

Cum aplic solutia Apple Bee Teak Color Restore (Antique sau Coastal)?

Va recomandam sa aplicati un strat subtire de solutie pe mobilier cu o carpa curata. Nu folositi burete sau spray. Aceasta ar putea rezulta intr-un strat prea gros care are putea sa se decojeasca dupa o anumita perioada, sau pot aparea unele crapaturi mici. Inainte de a trata mobilierul exterior, asigurati-va ca suprafata de tec este curata, fara praf.

Daca am folosit solutia Apple Bee Teak Color Restore si nu imi place rezultatul, cum pot sa-l inlatur?

Cea mai buna metoda pentru a inlatura solutia Apple Bee Teak Color Restore este de a slefui suprafata de tec, ceea ce poate fi un proces care consuma mult timp. Va recomandam sa folositi intai solutia Apple Bee Teak Color Restore (Antique sau Coastal) pe o suprafata mica, de exemplu partea posterioara a unui picior, pentru a vedea daca tratamentul este conform asteptarilor dumneavoastra.

Solutia Apple Bee Teac Color Restore interactioneaza cu uleiurile de tec si/sau cu solutiile de sigilare?

Pentru a folosi solutia Apple Bee Teak Color Restore pe lemn tratat cu ulei, este necesar curatarea suprafetei cu Apple Bee Teak Cleaner. Solutia Apple Bee Teak Color Restore nu se foloseste direct pe tec tratat cu ulei, pentru ca va interactiona cu uleiul. Acest lucru poate conduce la o decolorare grava.

Ce este Apple Bee Teak Shield si cand trebuie sa folosesc acest produs?

Apple Bee Teak Shield este un produs de ingrijire pentru mobilier din lemn de tec, pe baza de polimeri sintetice, rezistente la apa si murdarie. Apple Bee Teak Shield incetineaza dezvoltarea algelor si fungilor. Pentru a mentine culoarea gri aurie a lemnului de tec pentru o perioada lunga, fara aparitia unor pete verzi, este important sa folosim solutia Apple Bee Teak Shield. Acest produs garanteaza culoarea tipica, gri-aurie a mobilierului pentru timp indelungat.

Cum ma asigur ca lemnul meu de tec va obtine culoarea frumoasa gri-aurie?

Lasati mobilierul in aer liber timp de 4-8 saptamani, pana devine galben pal. Aplicati solutia Apple Bee Teak Shield conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cum obtin culoarea gri daca tecul meu s-a decolorat datorita intemperiilor?

Mobilierul din lemn de tec trebuie curatat cu solutia Apple Bee Teak Cleaner. Aceasta va inlatura depunerile de pe lemn si va reda culoarea originala maro deschis. Dupa aceea tratati cu Apple Bee Teak Shield.

Cum se aplica Apple Bee Teak Shield?

Asigurati-va ca lemnul este 100% uscat. Aplicati un strat de solutie Apple Bee Teak Shield cu o carpa fara scame si lasati sa penetreze in lemn. Lasati sa se usuce timp de 4 ore si aplicati un al doilea strat. Lasati mobila sa se usuce 24 ore inainte de a-l expune intemperiilor.

Pot sa aplic solutie Apple Bee Teak Color Restore peste Apple Bee Teak Shield?

Da, chiar recomandam acest lucru. Aceasta va face lemnul de tec mai rezistent la pete.

Cat de des trebuie sa folosesc Apple Bee Teak Shield?

Recomandam tratarea lemnului de tec cu Apple Bee Teak Shield cel putin de o data pe an. Blaturile de masa ar trebui tratate mai des, in functie de frecventa folosirii al acestora. In caz de expunere de lunga durata la umezeala, poate aparea o depunere verde pe mobila. In acest caz recomandam folosirea solutiei de doua ori pe an.

Cand trebuie sa folosesc Apple Bee Teak Shield?

Teak Shield asigura un strat de protectie aproape invizibila pe suprafata lemnului care prevene ca petele de mancare (cafea, ketchup, vin rosu) sa patrunda in lemnul de tec. De asemenea, Teak Shield protejeaza lemnul de tec de umezeala, murdarie si mucegai, rezultand intr-o culoare gri-aurie.

Pot folosi solutia Apple Bee Teak Shield pe lemn de tec nou?

Da, dar inainte de a folosi solutia pe lemn de tec nou, puneți mobilierul la aer liber timp de o saptamana. Urmariti instructiunile de folosire.

Cum pot inlatura solutia Teak Shield?

Solutia Apple Bee Teac Cleaner va inlatura stratul de Teak Shield de pe mobilier. Daca este necesar, mobilierul poate fi slefuit dupa uscare.