Higold / 20.04.2022

Întreținerea mobilierului de grădină Higold – OLEFIN

Mobilierul de grădină și seturile de mobilier terasă Higold sunt fabricate din materiale speciale, care sunt destinate folosirii în exterior, și care rezistă la intemperii, la umezeală, căldură și soare. Totuși, pentru a menține mobilierul de grădină în stare cât mai bună, și pentru a prelungi durata de viață a huselor și al pernelor, este important să le curățați și să le întrețineți în mod corespunzător.

În această postare vă ajutăm cu câteva idei și trucuri, să puteți curăța cu ușurință petele, și să puteți menține husele și pernele din OLEFIN cât mai curate și frumoase.

Despre OLEFIN

Olefin este un material țesut, moale și plăcut la atingere, care, datorită calităților sale, este perfect pentru a fi folosit în exterior. Acest material ecologic cu aspect atractiv și rafinat se regăsește în husele și pernele seturilor de mobilier grădină Higold.  Olefin este un material sintetic din fibre de polipropilena, creat in Italia, in 1957. Un chemist talentat, numit Giulio Natta a fost primul care a realizat fibrele din olefin, material care a devenit popular peste tot în lume în deceniile următoare.

Este un material textil sustenabil, deoarece procesul de fabricație nu necesită resurse naturale, apă sau terenuri. și are cea mai mică amprentă de carbon dintre toate materialele textile. Este 100% reciclabil. Fibrele pot fi refolosite pentru crearea fibrelor de olefin noi chiar și de 10 ori.

Olefinul este vopsit în timpul procesului de fabricație. Este un material rezistent la pete din fire, de aceea nu este necesară aplicarea unor substanțe potențial dăunătoare sănătății pentru a îmbunătăți rezistența la pete sau la umezeală.

Iată avantajele acestui material, adesea folosit pentru husele și pernele seturilor de mobilier grădină Higold:

 • Durabil și rezistent la uzură
 • Rezistent la umezeală, nu absoarbe apa și se usucă foarte rapid
 • Rezistent la decolorare
 • Rezistent la mucegai
 • Plăcut la atingere, confortabil
 • Rezistent la pete, foarte dificil de pătat
 • Material upciclat (upcycled)
 • Fără tratamente chimice pentru rezistență la pete și microbi
 • Fără tratamente chimice ignifuge

3051 3 scaled

Întreținerea huselor și pernelor din Olefin

Oricât de atenți am fi se pot întâmpla zilnic mici accidente, și putem păta cu ușurință husele și pernele mobilierului de grădină cu cafea, vin, răcoritoare, sau chiar cu sosuri și mâncare. Accidente se pot și probabil că se vor întâmpla, însă dacă acționați rapid, puteți fi siguri, că veți putea înlătura petele și mobilierul de terasă rămâne la fel de frumos ca și când l-ați cumpărat.

Husele și pernele din olefin al mobilierului de grădină pot fi întreținute și curățate cu doar câteva instrumente simple, la îndemână în toate gospodăriile. Veți avea nevoie de un detergent blând, o perie moale, și un burete sau șervețel din material textil.

Petele proaspete pot fi înlăturate cu metoda următoare:

 1. Cu ajutorul unui șervețel, încercați să înlăturați cât mai mult din lichidul vărsat pe material
 2. Aplicați detergent blând pe pată și frecați puțin cu peria moale
 3. Spălați cu apă și lăsați să se usuce

Dacă petele s-au uscat deja:

 1. Luați o lingură din metal și încercați să înlăturați materialul uscat de pe suprafață cu ajutorul lingurii
 2. Dați suprafața cu aspirator uscat
 3. Pulverizați apă pe suprafața pătată si clătiți de mai multe ori
 4. Folosiți un aspirator umed sau un prosop de hârtie pentru a înlătura apa de pe suprafață
 5. Lăsați să se usuce la aer.

Pete uleioase

Petele uleioase sunt puțin mai greu de îndepărtat din husele din olefin, timpul fiind factorul decisiv. În cazul petelor pe bază de ulei este important să nu le lăsați să se usuce, îndepărtați petele cât mai repede.

 1. Ca prim pas, încercați metoda descrisă mai sus, la înlăturarea petelor proaspete
 2. Dacă nu reușiți să scoateți pata. puteți folosi și soluții anti-pete, însă nu unele pe bază de clor.

Cum se poate preveni murdărirea huselor și al pernelor?

Dați în mod regulat cu aspiratorul husele și pernele din olefin, pentru a preveni acumularea murdăriei și al prafului pe material. Nu folosiți peria aspiratorului. Dacă doriți să curâțați, să reîmprospătați suprafețele din olefin, puteți pulveriza o mixtură de apă și detergent blând, după care înlăturați surplusul de apă, și pulverizați apă curată pentru a înlătura soluția cu detergent. După această procedură, lăsați materialul să se usuce.

Husele din olefin pot fi spălate și la mașină. Nu le călcați, nu le uscați în uscător de rufe, doar la temperaturi mici. Olefinul nu se expune la temperaturi foarte ridicate, aveți grijă să țineți pernele de șezut și pernele decorative la distanță de sursele directe de căldură și de foc.

Respectând aceste reguli, vă veți putea bucura de seturile de mobilier de grădină Higold timp de mulți ani.

Înapoi la toate