Platinum / 14.09.2022

Cum îți protejezi mobilierul de grădină în sezonul rece?

Ai avut o vară frumoasă? Sunt sigură că da, în special dacă o parte din timp l-ai petrecut în grădină sau pe terasă, bucurându-te de amenajamentul exterior frumos pe care l-ai creat cu ajutorul unor piese de mobilier de grădină bine alese. Totuși, trebuie să acceptăm faptul că sezonul outdoor nu este fără sfârșit. Odată cu instalarea toamnei, putem petrece din ce în ce mai puțin timp în grădină sau pe terasă, și trebuie să ne luăm rămas bun pentru o vreme de mobilierul de grădină care ne-a oferit multe ore de relaxare, de socializare foarte plăcută în timpul verii. Pentru a te putea bucura de mobilierul exterior în aceeași stare bună în care îl depozitezi, este bine să fii atent la câteva lucruri.

Mobilierul grădină trebuie curățat bine înainte de depozitare

 • Șterge mobilierul de praf. Dacă sunt și pete murdare pe unele suprafețe, curăță-le cu o soluție din apă și detergent blând.
 • Dacă ai și suprafețe, blaturi de masă sau cotiere, cadru de fotoliu din lemn de tec, curăță suprafețele cu soluție pentru curățarea lemnului de tec, după care e bine să le dai și cu o soluție de întreținere și protecție sau cu ulei de tec. Soluțiile și uleiurile recomandate de noi le găsești pe site. Pentru mai multe detalii despre întreținerea lemnului de tec găsești și în articolul nostru de blog despre acest subiect. 
 • Asigură-te că mobilierul este complet uscat înainte să-l acoperi cu o husă mobilier grădină.

aerocover feat img v3

 

Alege o husă de mobilier grădină pentru piesele tale favorite!

Noi recomandăm ca pentru seturile tale de mobilier exterior și pentru umbrela de terasă să alegi atent husele de mobilier grădină. Se găsesc multe branduri de huse de protecție pentru mobilier pe piață, cele mai multe din PVC sau vinyl. Aceste husele din PVC sau vinyl nu respiră, așadar nu împiedică formarea mucegaiului, se întăresc la frig, și materialul folosit la fabricarea lor este dăunătoare mediului înconjurător. De aceea recomandarea noastră este să alegi o husă AeroCover.

De ce să alegi huse mobilier grădină AeroCover?

 • Husele de mobilier grădină AeroCover sunt respirabile. Din cauza diferențelor de temperatură, formarea condensului este inevitabilă. AeroCover are o membrană care respiră, ceea ce ajută în evacuarea umezelii și în același timp protejează mobilierul de murdărie și de ploaie. Acest lucru este important pentru a preveni mucegăirea suprafețelor și a prelungi durata de viață a mobilierului.
 • Husele AeroCover rămân moi și ușoare de manevrat indiferent de temperatură
 • Husele AeroCover sunt disponibile în diverse forme și dimensiuni. Este important să alegem o husă de dimensiune potrivită când acoperim mobilierul. Husele sunt proiectate în așa fel să conducă apa în jos, însă dacă husa este prea mare, nu se poate tensiona bine pe mobilier și se pot forma suprafețe unde apa se acumulează. Dacă husa aleasă este prea mică, se va întinde și se va tensiona prea tare, și acest lucru va conduce la deterioarea timpurie husei. Pentru mai multe informații despre alegerea dimensiunii potrivite, consultați și instrucțiunile de utilizare AeroCover. 
 • Husele AeroCover sunt rezistente la uzură și la rupere. Sunt confecționate dintr-un material ușor și rezistent, ceea ce garantează, că îți vor proteja mobilierul timp de mai multe sezoane. De asemenea, husele sunt rezistente și la UV și vor rămâne frumoase, fără decolorări și după mai mulți ani
 • Husele sunt ușor de folosit. Sunt prevăzute cu șnururi pe margine, pentru o ajustare mai ușoară și mai etanșă
 • Materialul huselor AeroCover este sustenabil și reciclabil, deci alegându-le faci și tu ceva pentru protejarea Planetei
 • Toate husele AeroCover vin cu un săculeț de depozitare, așadar le poți depozita cu ușurință într-un loc mic când nu ai nevoie de ele.

aerocover feat img v2 1

Gata. Dacă ai citit cele de mai sus, știi tot ce este important de știut despre acest subiect. Nu-ți rămâne decât să măsori mobilierul, să decizi dacă vei acoperi setul lounge cu o husă mare de set, sau alegi să le acoperi separat. În primul caz va trebui să aranjezi piesele setului și să alegi o husă mobilier gradina care este destul de mare pentru a acoperi setul întreg, iar în al doilea, va trebui să măsori separat fotoliile, canapeaua și măsuța de cafea, și să alegi husa potrivită pentru fiecare. În cazul seturilor dining, cu masă și scaune, alege o husă mobilier gradina care va cuprinde toată masa cu scaunele aranjate lângă. Astfel husa nu va veni în contact direct cu blatul de masă, și va lăsa aerul să circule, ceea ce este în special important în cazul meselor cu blat din lemn.

Depozitarea corecta a mobilierului de grădină

 • Asigură-te că seturile de mobilier sau umbrela de soare sunt complet uscate inainte de a le acoperi cu o husa AeroCover, astfel le vei prelungi durata de viata.
 • Asigură-te că există spațiu pentru circularea aerului în interiorul husei.
 • Când acoperi o masă cu o husă mobilier grădină AeroCover, asigură-te că husa nu vine în contact cu suprafața blatului de masă prin folosirea distanțierelor.
 • Creați un punct înalt sau un vârf pentru a facilita curgerea apei de pe husă fără a crea bazine de apă pe suprafață. Nu lăsați pernele de șezut sub husa de protecție pentru timp mai indelungat (mai multe saptamani).
 • Îndepărtați  husa în mod regulat și lăsați mobilierul să aerisească
 • Pentru pernele de șezut și de spătar vă recomandăm să folosiți huse speciale pentru perne si depozitați-le in înterior.

Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea de huse mobilier grădină potrivite, așteptăm cu drag să ne contactezi! 

Înapoi la toate